Min vei mot naturlig velvære

De siste par årene har jeg vært på en aldri så liten reise. For et par år siden ble jeg plutselig obs på hvor mye rart som finnes i produktene vi omgir oss med hver eneste dag. Alt fra vaskemidler, til såpe, til hudpleieprodukter. Og ikke minst alt som industrien ønsker vi skal sulle barna våres inn i. Til og med klær slipper ikke unna giftstoffer og andre ulumskheter som kan være potensiellt skadelig.

Etter å ha undersøkt en del, lest mye så fant jeg ut at det letteste å gjøre noe med, både for meg selv og miljøet er å skifte ut såper, hudkremer, deodoranter og lotion. Fra en dag til en annen byttet jeg ut hele mitt sortiment på dagen, kastet ut MD formulations, Decleor, og Nivea. Dro til et økologisk parfymeri i byen og kjøpte naturlig hudpleie. Overraskende nok, jeg merket ingen endring på huden, jeg sluttet også samtidig med hudpleiesalongbesøk og fruktsyrebehandlinger.

Dette var slik jeg begynte å eksperimentere med naturlig hudpleie. Etter at jeg har blitt mer bevisst på hvilke produkter jeg bruker har jeg også oppdaget at naturen har mye som virker bra for hud, velvære og kropp. Det som er så gøy er at mye av de essenielle virkestoffene i ulike produkter er ikke vanskelig å finne. F.eks ringblomst, lavendel og brennesle er planter som vi har lett tilgjengelig i mange hager rundt omkring. Dette er planter med fantastiske egenskaper, man må bare vite om de.

Jeg ser frem til sommeren igjen, når hagen fylles opp med planter. Da skal jeg prøve å bruke de til noe mer fornuftig enn til pynt ;-)

tina_brok_hansen_munkholm4For meg så har dette vært en vinn, vinn situasjon. Jeg sparer både penger og miljø. Ikke minst, så trenger jeg ikke å bekymre meg for giftstoffer i de produktene jeg bruker til daglig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>