Bloggserie: Veien til ro og velvære hjemme nr1

Her er første runde i bloggserien “Veien til hjemmespa”

Det aller første tipset jeg vil komme med nå en lørdagsformiddag er egentlig en oppfordring:

RYDD BADET!

Fjern alt som er forstyrrende elementer og rot. La bare det mest nødvendige stå fremme og kamufler småting og nips i korger, esker og lekre krukker.

Ikke bare vil du oppleve at rommet blir større, men et ryddig bad vil også gi deg ekstra tid. Det blir lettere å finne det du trenger, når du trenger det. Så lenge alt er noenlunde organisert…

Gå igjennom skuffer og skap med hard hånd. Jeg har en regel på dette, har jeg ikke brukt noe på et år så kaster jeg det. Halvtomme shampoflasker osv har ingenting å gjøre i skapet. På denne måten vil du sannsynligvis flytte mye som har stått fremme inn i skapet.

Samle ting som hører sammen i korger, f.eks hårstrikker, hårbørster, klyper og spenner i en korg. Da har du alt på en plass og det blir lettere å finne det frem hver morgen.

Selv oppbevarer jeg tannkoster og tannkrem i gamle blikkbokser. Her har jeg også sortert voksne og barn for seg selv. Jeg har også heklet en liten korg til fluortablettene. På denne måten kan det fremdeles stå fremme, noe som unektelig er veldig praktisk i hverdagen. Særs når man har små barn som ordner seg selv.

Dekorer gjerne med dekorative gjenstander som også kan brukes til noe fornuftig. Det kan være et lekkert såpefat, en lekker skål, bytt ut lanosåpen, eventuellt hell den over på en fin dispenser. Kjøp noen fine håndkler i lik farge. Når de ikke er i bruk kan de rulles pent sammen og legges på en hylle som et dekorativt element.

Tenkt oppbevaring og smarte løsninger hele veien igjennom, ta f.eks dopapir ut av posen og legg i en kurv. Har dere små barn legg alle badelekene i en zinkbalje, ta bleiene ut av plastikken og legg de enten i skapet eller en korg under skapet eller stellebordet.

Korger og lekre detaljer får du stort sett kjøp i de aller fleste interiørbutikkker nå.

Det finnes mange tips på nettet, men tenk kreativt. Det finnes løsninger for alt!

La badet bli ditt fristed i hverdagen! Jeg tror du vil få mye igjen for det.

Selv så måtte vi ta en minimakeover for å få badet til et levelig nivå. Mye kan gjøres med lite midler, men det er en annen historeie. Som jeg sikkert deler på et tidspunkt.

 

Nyt resten av lørdagen og håper du ble inspirert til å ta et lite rufs på badet slik at du kan slappe av der inne.

Neon bildet fra badet vårt. Et helt “vanlig” bad som har hatt en liten make over.

 

 

2014-07-20 12.18.52 2014-07-20 12.19.27 bilde 1 bilde 2 bilde 3

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>