Back to basics!

Jeg har skrevet om hvorfor jeg velger naturlig, men sArganolje fra Tina Munkholmkrevet lite om hvordan det resultatet har blitt for meg. Jeg har jo gradvis gått mot naturlig hudpleie, det første jeg gjorde for et par år siden var å velge økologiske produkter. Det var supergøy med forandring etter å ha brukt Decleor og MD i flere år. Spesielt når det funket vel så bra og kostet halvparten av de dyre salongmerkene.

I sommer tok jeg  den største endringen hvor jeg valgte konsekvent å bruke Arganolje. Jeg var superspent på resultatet, for jeg har alltid ansett huden min for å være problemhud.. Tørr, fet og uren om hverandre. Jeg følte at huden min var i ubalanse. Etter å ha lest mye om Arganolje og snakket med Tina Munkholm i Danmark så bestemete jeg meg for å bare bruke arganolje.  Jeg tenkte at hvis dette funker så sparer jeg jo enormt med penger! Kaching! Og funker det så er det jo ingenting som er bedre!

Arganoljen blir produsert av Argan frukten som kommer fra Argan treet, som kun vokser i Marokko, dette gjør at oljen regnes som sjelden. Vanligvis brukes oljen som fuktighetsgivende olje. Oljen har et høyt innehold av antioksidanter, fettstoffer og vitamin E.  Den absorbes raskt, blir ikke fettete.

Men, husk! Den skal kun brukes i små mengder, derfor kommer den på en flaske med pipette slik at du enkelt kan dosere dråpene.

Her kommer noen gode brukstips til oljen:
I utgangspunktet kan oljen brukes på hele kroppen. Da snakker vi ren luksus! –og det liker vi. Det kan kanskje bli litt dyrt i lengden, så det er jo greit å ha den til ”sitt bruk” Siden oljen er cellefornyende og helende er den ypperlig for områder hvor man har sår og irritert hud. Ypperlig etter for eksempel barbering av legger og bikinilinje. Påfør noen dråper som smørers utover, gjerne mens huden fremdeles er fuktig. Huden vil oppleves myk og smidig.

Sliter du med tørr hud, eksem og andre hudirritasjoner er oljen ideell for deg. Vitamin E og fettstoffene reparerer skadede hudceller og gir næring til huden for å forhindre ytterligere irritasjoner. Arganoljen masseres direkte på den såre huden og kan fremskynde helingsprosessen og forhinder videre tørrhet.

Arganoljen er også helt ypperlig for ansiktet.  Rens huden morgen og kveld. Etter rens påfører du et noen få dråper olje og masserer inn i huden. Som nevnt gir oljen masse fukt pga. Fettstoffene. Men antioksidantene gjennoppbygger og hjelper cellefornyelsen slik at huden oppleves forfriskende og strålende. Oljen er vel kjent for sine anti-aging egenskaper, ved at den kan motvirke og redusere synligheten av rynker. Sliter du med acne er også oljen velegnet, oljen roer ned betent hud og balanserer huden. Påfør et par dråper olje i ansiktet etter en god rens. Gjør dette to ganger om dagen, huden blir balansert og klarner opp.

Bruk også oljen under svangerskap for å forhindre strekkmerker. Siden arganolje har et høyt innhold av vitamin E. Bidrar det til å øke elastisiteten i huden.

Oljen har så veldig mange bruksområder, at det er neste umulig å ramse opp alt. Og det beste av alt, alt dette i en liten flaske. En flaske som i tillegg varer lenge!

argan2Nå 6 mnd etterpå kan jeg si at jeg aldri har hatt mer stabil, renere og jevnere hud. Det er rett og slett helt utrolig hvordan huden min har forandret seg. Etter det siste svangerskapet mitt slet jeg mye med pigmentflekker ved hårfestet i panna. Disse har nesten blitt borte. Utrolig nok!

Jeg har følgende enkle rutine:

1. Rens morgen og kveld, (bruker siste rest av økologisk rens)

2. Noen dråper Arganolje

3. Ved behov avocadokrem eller rosenkrem fra munkholm.

Thats it, en gang i uka bruker ansiktsmaske som er dyprensende og et par ganger i uka bruker jeg facial scrubb.

Jeg har blitt enormt rask på badet, og det er veldig morsomt! Supertreg som jeg var!

Mitt neste prosjekt nå er Kokosolje! Jeg har lest masse om kokosoljens egenskaper og tenker at dette også må testes ut.

Det som slår meg, er jo hvor lite vi egentlig trenger. Og det liker jeg veldig.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>